MaattabelGio

  • Opmerking: Onze overhemden vallen dicht op het lichaam. Als je liever iets meer ruimte wilt, kies dan een maat groter!

Tips voor het kiezen van de juiste maat (in volgorde van belangrijkheid):

  1. Als je een slanke of atletische man bent zonder extra gewicht rond de buik: Gebruik de borstomtrek als leidraad bij het kiezen van je maat. 

  2. Als je wat extra rond het middel hebt: Zorg er eerst voor dat het overhemd goed past rond de taille/midsectie. Houd er rekening mee dat het overhemd smaller toeloopt naar de taille/midsectie. LET OP: de "taille" is niet je riem-/broekmaat. Het verwijst naar je midsectie rond de navel.

  3. Als je niet wilt dat je overhemd nauwsluitend zit, kun je gerust één maat groter nemen voor een lossere pasvorm. Als het overhemd goed past bij de taille en iets te groot is bij de borst, is dat geen ramp. Het zal er nog steeds goed uitzien.

  4. Bedenk dat deze overhemden geen dress shirts zijn, dus de hals en mouwen zijn niet bedoeld om exact te passen. Als je veel langere armen hebt en liever een overhemd hebt dat goed past bij de armen, kies dan een maat groter.

Hoe jezelf te meten:

HALS: Meet de halsomtrek waar een standaard knoopkraag zou worden vastgemaakt.

BORST: Meet de borstomtrek op het volste punt onder de armen, met de meetlint horizontaal om het lichaam.

TAILLE: Meet de tailleomtrek op het smalste deel van de taille, vaak bij of boven de navel.

HEUP: Meet de heupomtrek op het volste deel van de zitvlak.

MOUW: Meet de afstand van het prominente bot in het midden van de nek, over de schouder, over de gebogen elleboog tot het midden van het polsbot.